AAA

Huishoudelijke hulp Eemnes

Uw zelfstandigheid behouden in uw eigen vertrouwde omgeving, dat is wat we belangrijk vinden bij Docura Thuiszorg. Wij kijken graag samen met u wat hiervoor nodig is en hoe wij u het beste kunnen ondersteunen hierin. Zo ontvangt u de hulp in huis die u nodig heeft. En of het nu om langdurige zorg of tijdelijke ondersteuning gaat, Docura biedt altijd zorg op maat.
Dit vinden wij belangrijk

Client zijn bij Docura betekent

Slim

Wij schakelen van ‘zorgen voor’ door naar ‘zorgen dat’. Door onze workflow zo efficiënt mogelijk in te richten blijft er tijd en geld over om cliënten te helpen en klaar te staan voor medewerkers. We zijn alert en blijven ons aanpassen: we willen steeds beter worden in wat we doen. Zo zorgen we dat onze cliënten comfortabel en zelfstandig thuis kunnen wonen.

Open

Wij zijn een platte organisatie. Alle medewerkers en cliënten van Docura zijn elkaars gelijke. Cliënten en collega’s kennen elkaar daardoor goed. We stellen ons benaderbaar op. We nemen drempels weg: bij ons mag je aankloppen voor ondersteuning. We zijn helder over onze werkzaamheden en bewaken ieders grenzen, om een fijne samenwerking te garanderen.

Zorgzaam

Ons werk gaat ons aan het hart. Met zorg bieden we hulp aan onze cliënten en staan we klaar voor onze collega’s. We zijn tactvol in onze benaderingen en zorgen dat cliënten en collega’s zich veilig voelen.

Hoe kom ik in aanmerking voor huishoudelijke hulp in Eemnes?

Kunt u hulp gebruiken bij het schoonhouden van uw huis? Omdat het vanwege ouderdom, ziekte of een lichamelijke beperking niet meer lukt om het helemaal zelf te doen? Dan kunt u ondersteuning bij huishoudelijke werkzaamheden aanvragen die grotendeels worden vergoed.
Wilt u voor deze zorg in aanmerking komen? Dan is de eerste stap contact opnemen met het Wmo-loket van de gemeente Eemnes. Zij kunnen u meer over de mogelijkheden en vergoeding vertellen. Kiest u voor deze vorm van thuiszorg, dan meldt de medewerker van de gemeente u aan bij een thuiszorgorganisatie. U kunt uiteraard zelf kiezen van welke organisatie u de huishoudelijke hulp wilt ontvangen.
Ontvangt u al huishoudelijke ondersteuning, maar wilt u overstappen naar Docura Thuiszorg? Dat kan natuurlijk altijd. Neem gerust contact met ons op, wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Alles over huishoudelijke hulp

Blogartikelen

Huishoudelijke hulp via de gemeente, zo zit dat

Huishoudelijke hulp is een essentieel aspect van zorg en ondersteuning voor velen onder ons. Het...

Hoe vraag ik huishoudelijke hulp aan?

Het schoonhouden van uw huis begint zwaarder te worden en u merkt dat het fijn...

Wat kost een huishoudelijke hulp

U heeft via de gemeente of het buurtteam huishoudelijke hulp aangevraagd, omdat u hulp in...

Wat mag een huishoudelijke hulp niet doen

Zoekt u iemand die u één of meer dagen per week ondersteuning in huis kan...

Alles over huishoudelijke hulp

Lukt het tijdelijk of voor een langere periode niet om het huishouden helemaal zelf te...

Huishoudelijke hulp gaat door!

De Rijksoverheid heeft een lockdown afgekondigd. Maar de thuiszorg gaat door! Wij blijven onze clienten...

Wijziging eigen bijdrage Wmo 2019

Het kabinet neemt maatregelen om stapeling van zorgkosten tegen te gaan. Onder voorbehoud: er komt...

Maatregelen i.v.m het Coronavirus

In verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus is onze telefonische bereikbaarheid voor onbepaalde tijd...

Wat doet een huishoudelijke hulp in Eemnes?

Een belangrijke pijler in onze thuiszorg is vertrouwde gezichten. Daarom werken we met vaste medewerkers uit de omgeving van de gemeente Eemnes. Deze praktische hulp aan huis helpt u door uw huis schoon te maken, of op orde te houden. Direct contact en duidelijke afspraken tussen u en deze vaste huishoudelijke hulp die u ondersteunt bij het huishoudelijk werk staat bij ons voorop.
De ondersteuning die een huishoudelijke hulp biedt, is per persoon verschillend. Daarom stellen we na de aanmelding altijd eerst een persoonlijk werkplan met u op. Hierin worden alle afspraken vastgelegd die we met u maken. Van de nodige huishoudelijke taken, mogelijke voorkeuren die u heeft, tot in welke ruimtes er schoongemaakt wordt.
Daarna ontvangt u van ons een cliëntmap. Hierin vindt u een zorgovereenkomst, het werkplan, rapportageformulieren en aftekenlijsten. De vaste medewerker die wekelijks bij u thuis komt, weet precies wat daarmee moet gebeuren.
Bij Docura Thuiszorg werken we met vaste protocollen en instructies. Deze worden actief nageleefd en gecontroleerd. Zo garanderen wij een hoge kwaliteit dienstverlening bij u thuis. Regelmatig krijgen medewerkers van Docura Thuiszorg extra scholing op het gebied van verschillende thema’s binnen de huishoudelijke ondersteuning en thuiszorg.

Voorbeeldtaken
Opsomming van huishoudelijke hulp taken in

– Afnemen van meubels met natte doek
– Afnemen deurposten en deurklinken
– Reinigen van het gasfornuis, gootsteen en aanrecht
– Schoonmaken badkamer (o.a. douchekop, badkuip en spiegel)
– Soppen van de toiletten
– Verschonen en opmaken van de bedden
– Verzorgen van wasgoed
– Verzamelen van afval en wegbrengen van vuilniszakken
– Stofzuigen
– Dweilen

Cliënten aan het woord

Docura aanbevolen door onze cliënten

Mijn vader heeft helaas veel thuiszorg nodig en het is fijn dat er hulp in de huishouding is voor hem. Hij heeft zo ook een luisterend oor naast alle taken die de hulp voor hem doet.

De heer van de Pol

Zeer fijne hulp, als zij ziek is of met vakantie hoef ik geen vervanger, want ik ben heel blij met mijn eigen hulp.

Mevrouw Schutte

Het duurde 3a4 weken voor ik een vaste hulp had, voor die tijd kreeg ik gelukkig een vervangende hulp. Ik werd goed op de hoogte gehouden, daardoor was het niet erg dat ik iets langer moest wachten.

Mevrouw De Kleine

Doet datgene wat zij beloofd hebben, mij helpen met het zoeken naar een goede betrouwbare hulp.

De heer Van der Wal

Fijne dames op kantoor en ook mijn thuishulp is een dame die van aanpakken weet.

Meneer Mentjes

Goede thuiszorgorganisatie, zeer tevreden over mijn hulp, ook als zij er niet is en er is een vervangende hulp is dat ook naar tevredenheid.

Mevrouw De Boer

Ik ben heel blij met iedere hulp die ik krijg. Ook begrijp ik dat in deze tijd van Corona en vakantie het niet altijd lukt om vervanging te kunnen geven. Maar dit wordt goed gecommuniceerd en geregeld.

Mevrouw Aantjes

Ik heb een hele fijne hulp. Ze heeft een luisterend oor, en is een harde werker die dingen ziet en zelf oppakt. Het is heel fijn dat we samen ook dingen kunnen aanpakken voornamelijk de zwaardere taken.

Mevrouw Koelewijn

Iedereen die bij Docura Thuiszorg werkt is zeer betrokken. De communicatie met kantoor is vriendelijk en het is fijn dat ze met mijn situatie mee denken. Daardoor krijg je het gevoel dat ze persoonlijk betrokken met je zijn.

Mevrouw Janssen

Wat kost een huishoudelijke hulp in Eemnes?

Heeft u hulp nodig bij sommige huishoudelijke taken? Dan kunt u in aanmerking komen voor huishoudelijke hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
De Wmo biedt een (gedeeltelijke) vergoeding voor iedereen die dat nodig heeft. De eerste stap is telefonisch contact opnemen met het Wmo-loket in gemeente Eemnes. Daar kunt u een verzoek om ondersteuning indienen. De gemeente onderzoekt of u hiervoor in aanmerking komt.
Zodra is vastgesteld dat u recht heeft op een vergoeding, ontvangt u van hen een indicatie (beschikking) voor huishoudelijke hulp. U betaalt zelf alleen een eigen bijdrage van € 19,- per maand.
Daarna meldt de medewerker van de gemeente u aan bij een thuiszorgorganisatie van uw keuze. Kiest u voor Docura Thuiszorg, dan nemen wij na aanmelding binnen vijf werkdagen contact met u op. Samen maken we een werkplan en stellen afspraken op.
Ontvangt u al huishoudelijke ondersteuning van een organisatie, maar wilt u graag overstappen naar Docura Thuiszorg? Dat kan uiteraard altijd. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

We horen graag van u

Direct contact met Docura?

Heeft u een vraag over huishoudelijke hulp in Huizen? Onze medewerkers staan u graag te woord.

Kom ons team versterken

Werken bij Docura?

Kom jij ons team versterken als Medewerker Huishoudelijke Hulp in Gooi & Vechtstreek, Utrecht of Nieuwegein?

Werken bij Docura