AAA

Huishoudelijke hulp Laren

Zelfstandigheid behouden in uw eigen vertrouwde omgeving staat centraal bij Docura Thuiszorg. Samen met u kijken we wat hiervoor nodig is en waarin wij kunnen ondersteunen. Zo ontvangt u de ondersteuning in het huishouden die u nodig heeft. Of het nu om langdurige zorg of tijdelijke hulp gaat, Docura biedt zorg op maat.
Dit vinden wij belangrijk

Client zijn bij Docura betekent

Slim

Wij schakelen van ‘zorgen voor’ door naar ‘zorgen dat’. Door onze workflow zo efficiënt mogelijk in te richten blijft er tijd en geld over om cliënten te helpen en klaar te staan voor medewerkers. We zijn alert en blijven ons aanpassen: we willen steeds beter worden in wat we doen. Zo zorgen we dat onze cliënten comfortabel en zelfstandig thuis kunnen wonen.

Open

Wij zijn een platte organisatie. Alle medewerkers en cliënten van Docura zijn elkaars gelijke. Cliënten en collega’s kennen elkaar daardoor goed. We stellen ons benaderbaar op. We nemen drempels weg: bij ons mag je aankloppen voor ondersteuning. We zijn helder over onze werkzaamheden en bewaken ieders grenzen, om een fijne samenwerking te garanderen.

Zorgzaam

Ons werk gaat ons aan het hart. Met zorg bieden we hulp aan onze cliënten en staan we klaar voor onze collega’s. We zijn tactvol in onze benaderingen en zorgen dat cliënten en collega’s zich veilig voelen.

Hoe kom ik in aanmerking voor huishoudelijke hulp in Laren?

Heeft u extra hulp nodig bij de huishoudelijke werkzaamheden? Omdat het vanwege ouderdom, ziekte of een lichamelijke beperking niet meer lukt om het dit zelf te doen? Dan kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding voor huishoudelijke hulp.
Wilt u nagaan of u hiervoor in aanmerking komt? U kunt telefonisch contact opnemen met het Wmo-loket van uw gemeente Laren. Zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden. De gemeente zorgt er ook voor dat u aangemeld wordt bij een thuiszorgorganisatie. Uiteraard bepaalt u zelf van welke zorgorganisatie u deze praktische hulp in huis wilt ontvangen.
Heeft u al ondersteuning in het huishouden, maar wilt u graag overstappen naar Docura Thuiszorg? Dat is altijd mogelijk. Neem gerust contact met ons op, dan informeren wij u verder.

Alles over huishoudelijke hulp

Blogartikelen

Huishoudelijke hulp via de gemeente, zo zit dat

Huishoudelijke hulp is een essentieel aspect van zorg en ondersteuning voor velen onder ons. Het...

Hoe vraag ik huishoudelijke hulp aan?

Het schoonhouden van uw huis begint zwaarder te worden en u merkt dat het fijn...

Wat kost een huishoudelijke hulp

U heeft via de gemeente of het buurtteam huishoudelijke hulp aangevraagd, omdat u hulp in...

Wat mag een huishoudelijke hulp niet doen

Zoekt u iemand die u één of meer dagen per week ondersteuning in huis kan...

Alles over huishoudelijke hulp

Lukt het tijdelijk of voor een langere periode niet om het huishouden helemaal zelf te...

Huishoudelijke hulp gaat door!

De Rijksoverheid heeft een lockdown afgekondigd. Maar de thuiszorg gaat door! Wij blijven onze clienten...

Wijziging eigen bijdrage Wmo 2019

Het kabinet neemt maatregelen om stapeling van zorgkosten tegen te gaan. Onder voorbehoud: er komt...

Maatregelen i.v.m het Coronavirus

In verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus is onze telefonische bereikbaarheid voor onbepaalde tijd...

Wat doet een huishoudelijke hulp in Laren?

Het werken met bekende gezichten beschouwen wij als een belangrijke pijler in onze zorg. Dit is de reden dat we met vaste medewerkers bij u uit de omgeving Laren werken. Onze professionele hulp aan huis helpt u met het schoonmaken en op orde houden van uw huis. Het onderhouden van direct contact en duidelijke afspraken tussen u en de vaste medewerker huishoudelijke hulp staat bij ons voorop.
Wat een huishoudelijke hulp in Laren precies doet, verschilt per persoon. Daarom maken we, nadat u een aanvraag heeft ingediend, samen met u een werkplan op. Daarin worden alle gemaakte afspraken vastgelegd. Ook vindt u in het werkplan de huishoudelijke taken die gedaan moeten worden en mogelijke voorkeuren die u heeft. Inclusief in welke ruimtes er precies schoongemaakt wordt.
Alle informatie wordt verzameld en bijgehouden in uw persoonlijke cliëntmap. Hierin vindt u: de zorgovereenkomst, het gemaakte werkplan, rapportageformulieren en aftekenlijsten. Onze vaste medewerker die bij u schoonmaakt, weet precies wat er met de formulieren moet gebeuren.
We werken bij Docura Thuiszorg met vastomlijnde protocollen en duidelijke instructies. Al onze medewerkers leven deze actief na en worden hier regelmatig op getoetst. Zo garanderen wij de hoge kwaliteit zorg die bij u thuis geleverd wordt. Ook verzorgen wij bijscholing voor onze medewerkers, waarin diverse thema’s over huishoudelijk werk en thuiszorg behandeld worden.

Voorbeeldtaken
Opsomming van huishoudelijke hulp taken in

– Afnemen van meubels met natte doek
– Afnemen deurposten en deurklinken
– Reinigen van het gasfornuis, gootsteen en aanrecht
– Schoonmaken badkamer (o.a. douchekop, badkuip en spiegel)
– Soppen van de toiletten
– Verschonen en opmaken van de bedden
– Verzorgen van wasgoed
– Verzamelen van afval en wegbrengen van vuilniszakken
– Stofzuigen
– Dweilen

Cliënten aan het woord

Docura aanbevolen door onze cliënten

Mijn vader heeft helaas veel thuiszorg nodig en het is fijn dat er hulp in de huishouding is voor hem. Hij heeft zo ook een luisterend oor naast alle taken die de hulp voor hem doet.

De heer van de Pol

Zeer fijne hulp, als zij ziek is of met vakantie hoef ik geen vervanger, want ik ben heel blij met mijn eigen hulp.

Mevrouw Schutte

Het duurde 3a4 weken voor ik een vaste hulp had, voor die tijd kreeg ik gelukkig een vervangende hulp. Ik werd goed op de hoogte gehouden, daardoor was het niet erg dat ik iets langer moest wachten.

Mevrouw De Kleine

Doet datgene wat zij beloofd hebben, mij helpen met het zoeken naar een goede betrouwbare hulp.

De heer Van der Wal

Fijne dames op kantoor en ook mijn thuishulp is een dame die van aanpakken weet.

Meneer Mentjes

Goede thuiszorgorganisatie, zeer tevreden over mijn hulp, ook als zij er niet is en er is een vervangende hulp is dat ook naar tevredenheid.

Mevrouw De Boer

Ik ben heel blij met iedere hulp die ik krijg. Ook begrijp ik dat in deze tijd van Corona en vakantie het niet altijd lukt om vervanging te kunnen geven. Maar dit wordt goed gecommuniceerd en geregeld.

Mevrouw Aantjes

Ik heb een hele fijne hulp. Ze heeft een luisterend oor, en is een harde werker die dingen ziet en zelf oppakt. Het is heel fijn dat we samen ook dingen kunnen aanpakken voornamelijk de zwaardere taken.

Mevrouw Koelewijn

Iedereen die bij Docura Thuiszorg werkt is zeer betrokken. De communicatie met kantoor is vriendelijk en het is fijn dat ze met mijn situatie mee denken. Daardoor krijg je het gevoel dat ze persoonlijk betrokken met je zijn.

Mevrouw Janssen

Wat kost een huishoudelijke hulp in Laren?

Heeft u op dit moment huishoudelijke ondersteuning nodig? Dan raden wij aan om na te gaan of u in aanmerking voor voorzieningen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
De Wmo verzorgt een (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten van huishoudelijke hulp, voor iedereen die dat nodig heeft. Wilt u weten of hier recht op heeft? De eerste stap is telefonisch contact opnemen met het Wmo-loket in Laren. U kunt bij hen een verzoek om huishoudelijke ondersteuning indienen. De gemeente onderzoekt dan of u hier recht op heeft.
Zodra vastgesteld wordt dat u in aanmerking komt voor een vergoeding, ontvangt u van de gemeente een indicatie (beschikking) voor huishoudelijke hulp in huis. U betaalt alleen nog een eigen bijdrage van € 19,- per maand.
De medewerker van de gemeente Laren meldt u vervolgens aan bij een lokale thuiszorgorganisatie. U hoeft hier verder niets voor te doen, behalve aangeven van welke organisatie u graag huishoudelijke hulp wilt ontvangen. Kiest u voor Docura Thuiszorg, dan nemen wij binnen vijf werkdagen na aanmelding contact met u op. Samen met u stellen wij een werkplan op en leggen alle gemaakte afspraken vast.
Ontvangt u al huishoudelijke ondersteuning? Maar wilt u graag overstappen naar Docura Thuiszorg? Dat is altijd mogelijk. Neem gerust contact op met ons voor meer informatie hierover.

We horen graag van u

Direct contact met Docura?

Heeft u een vraag over huishoudelijke hulp in Huizen? Onze medewerkers staan u graag te woord.

Kom ons team versterken

Werken bij Docura?

Kom jij ons team versterken als Medewerker Huishoudelijke Hulp in Gooi & Vechtstreek, Utrecht of Nieuwegein?

Werken bij Docura