AAA

Huishoudelijke hulp Nieuwegein

Zelfstandigheid behouden in uw eigen vertrouwde omgeving, dat vinden we belangrijk bij Docura Thuiszorg. We kijken graag samen met wat hiervoor nodig is en hoe wij daarin kunnen ondersteunen. Zo krijgt u precies de juiste hulp in huis die u nodig heeft. Of het nu om langdurige zorg of tijdelijke ondersteuning gaat, Docura biedt zorg op maat.
Dit vinden wij belangrijk

Client zijn bij Docura betekent

Slim

Wij schakelen van ‘zorgen voor’ door naar ‘zorgen dat’. Door onze workflow zo efficiënt mogelijk in te richten blijft er tijd en geld over om cliënten te helpen en klaar te staan voor medewerkers. We zijn alert en blijven ons aanpassen: we willen steeds beter worden in wat we doen. Zo zorgen we dat onze cliënten comfortabel en zelfstandig thuis kunnen wonen.

Open

Wij zijn een platte organisatie. Alle medewerkers en cliënten van Docura zijn elkaars gelijke. Cliënten en collega’s kennen elkaar daardoor goed. We stellen ons benaderbaar op. We nemen drempels weg: bij ons mag je aankloppen voor ondersteuning. We zijn helder over onze werkzaamheden en bewaken ieders grenzen, om een fijne samenwerking te garanderen.

Zorgzaam

Ons werk gaat ons aan het hart. Met zorg bieden we hulp aan onze cliënten en staan we klaar voor onze collega’s. We zijn tactvol in onze benaderingen en zorgen dat cliënten en collega’s zich veilig voelen.

Hoe kom ik in aanmerking voor huishoudelijke hulp in Nieuwegein?

Heeft u hulp nodig bij het huishoudelijk werk? Omdat het tijdelijk of voor langere duur niet meer lukt om het huishouden helemaal zelf doen? Dan kunt u in aanmerking komen voor huishoudelijke hulp die grotendeels vergoed wordt.

Wilt u hiervoor in aanmerking komen? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met het Wmo-loket van de gemeente Nieuwegein. De medewerker kan u hier verder over informeren. Kiest u voor deze vorm van thuiszorg, dan zorgt de gemeente ervoor dat u aangemeld wordt bij de thuiszorgorganisatie van uw voorkeur. U mag zelf bepalen van welke organisatie u huishoudelijke hulp wilt ontvangen.

Ontvangt u al ondersteuning in het huishouden, maar wilt u overstappen naar Docura Thuiszorg? Dat kan natuurlijk altijd. Neem gerust contact met ons op, wij vertellen u graag over de mogelijkheden.

Alles over huishoudelijke hulp

Blogartikelen

Huishoudelijke hulp via de gemeente, zo zit dat

Huishoudelijke hulp is een essentieel aspect van zorg en ondersteuning voor velen onder ons. Het...

Hoe vraag ik huishoudelijke hulp aan?

Het schoonhouden van uw huis begint zwaarder te worden en u merkt dat het fijn...

Wat kost een huishoudelijke hulp

U heeft via de gemeente of het buurtteam huishoudelijke hulp aangevraagd, omdat u hulp in...

Wat mag een huishoudelijke hulp niet doen

Zoekt u iemand die u één of meer dagen per week ondersteuning in huis kan...

Alles over huishoudelijke hulp

Lukt het tijdelijk of voor een langere periode niet om het huishouden helemaal zelf te...

Huishoudelijke hulp gaat door!

De Rijksoverheid heeft een lockdown afgekondigd. Maar de thuiszorg gaat door! Wij blijven onze clienten...

Wijziging eigen bijdrage Wmo 2019

Het kabinet neemt maatregelen om stapeling van zorgkosten tegen te gaan. Onder voorbehoud: er komt...

Maatregelen i.v.m het Coronavirus

In verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus is onze telefonische bereikbaarheid voor onbepaalde tijd...

Wat doet een huishoudelijke hulp in Nieuwegein?

Het werken met vertrouwde gezichten is een belangrijke pijler in onze thuiszorg. Daarom werken we altijd met vaste medewerkers uit de buurt. Onze vaste hulp aan huis helpt u met uw huis schoonmaken, of op orde te houden. Daarnaast staan direct contact en duidelijke afspraken tussen u en de vaste huishoudelijke hulp bij ons voorop.

De precieze ondersteuning die een huishoudelijke hulp in Nieuwegein biedt, verschilt per persoon. Daarom maken we na de aanmelding samen met u een werkplan op. Hierin leggen we alle afspraken vast die we met u maken. In het werkplan staan de uit te voeren huishoudelijke taken, mogelijke voorkeuren die u heeft en in welke ruimtes er schoongemaakt wordt.

Hierna krijgt u van ons een persoonlijke cliëntmap. Daarin vindt u een zorgovereenkomst, het gemaakte werkplan, rapportageformulieren en aftekenlijsten. Maakt u zich geen zorgen. De vaste medewerker die bij u thuis komt, weet precies wat er met de formulieren moet gebeuren.

Bij Docura Thuiszorg werken we met vastomlijnde protocollen en duidelijke instructies. Deze worden door alle medewerkers actief nageleefd en gecontroleerd. Zo garanderen wij de hoge kwaliteit dienstverlening bij wij bij u thuis leveren. Op regelmatige basis krijgen medewerkers van Docura Thuiszorg aanvullende scholing op het gebied van diverse thema’s passend bij huishoudelijk werk en thuiszorg.

Voorbeeldtaken
Opsomming van huishoudelijke hulp taken in

– Afnemen van meubels met natte doek
– Afnemen deurposten en deurklinken
– Reinigen van het gasfornuis, gootsteen en aanrecht
– Schoonmaken badkamer (o.a. douchekop, badkuip en spiegel)
– Soppen van de toiletten
– Verschonen en opmaken van de bedden
– Verzorgen van wasgoed
– Verzamelen van afval en wegbrengen van vuilniszakken
– Stofzuigen
– Dweilen

Cliënten aan het woord

Docura aanbevolen door onze cliënten

Mijn vader heeft helaas veel thuiszorg nodig en het is fijn dat er hulp in de huishouding is voor hem. Hij heeft zo ook een luisterend oor naast alle taken die de hulp voor hem doet.

De heer van de Pol

Zeer fijne hulp, als zij ziek is of met vakantie hoef ik geen vervanger, want ik ben heel blij met mijn eigen hulp.

Mevrouw Schutte

Het duurde 3a4 weken voor ik een vaste hulp had, voor die tijd kreeg ik gelukkig een vervangende hulp. Ik werd goed op de hoogte gehouden, daardoor was het niet erg dat ik iets langer moest wachten.

Mevrouw De Kleine

Doet datgene wat zij beloofd hebben, mij helpen met het zoeken naar een goede betrouwbare hulp.

De heer Van der Wal

Fijne dames op kantoor en ook mijn thuishulp is een dame die van aanpakken weet.

Meneer Mentjes

Goede thuiszorgorganisatie, zeer tevreden over mijn hulp, ook als zij er niet is en er is een vervangende hulp is dat ook naar tevredenheid.

Mevrouw De Boer

Ik ben heel blij met iedere hulp die ik krijg. Ook begrijp ik dat in deze tijd van Corona en vakantie het niet altijd lukt om vervanging te kunnen geven. Maar dit wordt goed gecommuniceerd en geregeld.

Mevrouw Aantjes

Ik heb een hele fijne hulp. Ze heeft een luisterend oor, en is een harde werker die dingen ziet en zelf oppakt. Het is heel fijn dat we samen ook dingen kunnen aanpakken voornamelijk de zwaardere taken.

Mevrouw Koelewijn

Iedereen die bij Docura Thuiszorg werkt is zeer betrokken. De communicatie met kantoor is vriendelijk en het is fijn dat ze met mijn situatie mee denken. Daardoor krijg je het gevoel dat ze persoonlijk betrokken met je zijn.

Mevrouw Janssen

Wat kost een huishoudelijke hulp in Nieuwegein?

Heeft u behoefte aan ondersteuning in het huishouden? Dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

De Wmo biedt een (gedeeltelijke) vergoeding voor iedereen die dat nodig heeft. Om deze tegemoetkoming te krijgen, kunt u telefonisch contact opnemen met het Wmo-loket in Nieuwegein. En een verzoek om huishoudelijke ondersteuning indienen. De gemeente onderzoekt na ontvangst of u hier recht op heeft.

Wanneer vastgesteld is dat u hiervoor in aanmerking komt, ontvangt u van de gemeente een indicatie (beschikking) voor huishoudelijke ondersteuning. U betaalt alleen nog een eigen bijdrage van € 19,- per maand.

Vervolgens meldt de medewerker van de gemeente Nieuwegein u aan bij een lokale thuiszorgorganisatie. U mag zelf kiezen van welke organisatie u huishoudelijke hulp wilt ontvangen. Kiest u voor Docura Thuiszorg, dan nemen wij na aanmelding binnen vijf werkdagen contact met u op. In overleg met u maken wij een werkplan en leggen de gemaakte afspraken vast.

Ontvangt u op dit moment al huishoudelijke ondersteuning van een organisatie? Maar wilt u gebruik maken van Docura Thuiszorg? Overstappen kan altijd. Neem gerust contact op met ons voor de mogelijkheden.

We horen graag van u

Direct contact met Docura?

Heeft u een vraag over huishoudelijke hulp in Huizen? Onze medewerkers staan u graag te woord.

Kom ons team versterken

Werken bij Docura?

Kom jij ons team versterken als Medewerker Huishoudelijke Hulp in Gooi & Vechtstreek, Utrecht of Nieuwegein?

Werken bij Docura