AAA

Huishoudelijke hulp Nunspeet

Uw zelfstandigheid behouden in uw eigen vertrouwde omgeving, dat is wat we belangrijk vinden bij Docura Thuiszorg. Samen met u kijken we graag hoe wij u daarin kunnen ondersteunen. Zo krijgt u de juiste hulp in huis die u nodig heeft. En of het nu om langdurige zorg of tijdelijke ondersteuning gaat, Docura biedt altijd zorg op maat.

Client zijn bij
Docura Thuiszorg betekent

Vaste medewerker

Er komt altijd een vaste medewerker bij u over de vloer, wel zo fijn!

Vast aanspreekpunt

Bij Docura Thuiszorg heeft u altijd een vast aanspreekpunt.

Maatwerk

Zorg is maatwerk. Daarom kijken wij graag samen met u naar uw persoonlijke wensen.

Hoe kom ik in aanmerking voor huishoudelijke hulp in Nunspeet?

Kunt u hulp gebruiken bij het schoonhouden van uw huis? Omdat het vanwege ouderdom, ziekte of een lichamelijke beperking niet lukt om het huishouden zelf te doen? Dan kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van huishoudelijke ondersteuning.

Wilt u nagaan of u hiervoor in aanmerking komt? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met het Wmo-loket van uw gemeente Nunspeet. Zij kunnen u hier meer over vertellen. De gemeente zorgt ervoor dat u aangemeld wordt bij de thuiszorgorganisatie van uw keuze. U bepaalt zelf van welke zorgorganisatie u hulp in huis wilt ontvangen.

Heeft u al ondersteuning in het huishouden, maar wilt u overstappen naar Docura Thuiszorg? Dat is uiteraard mogelijk. Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij u verder.

Blogartikelen

Hoe vraag ik huishoudelijke hulp aan?

Het schoonhouden van uw huis begint zwaarder te worden en u merkt dat het fijn…

Lees verder

Wat kost een huishoudelijke hulp

U heeft via de gemeente of het buurtteam huishoudelijke hulp aangevraagd, omdat u hulp in…

Lees verder

Wat mag een huishoudelijke hulp niet doen

Zoekt u iemand die u één of meer dagen per week ondersteuning in huis kan…

Lees verder

Alles over huishoudelijke hulp

Lukt het tijdelijk of voor een langere periode niet om het huishouden helemaal zelf te…

Lees verder

Huishoudelijke hulp gaat door!

De Rijksoverheid heeft een lockdown afgekondigd. Maar de thuiszorg gaat door! Wij blijven onze clienten…

Lees verder

Wijziging eigen bijdrage Wmo 2019

Het kabinet neemt maatregelen om stapeling van zorgkosten tegen te gaan. Onder voorbehoud: er komt…

Lees verder

Maatregelen i.v.m het Coronavirus

In verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus is onze telefonische bereikbaarheid voor onbepaalde tijd…

Lees verder

Wat doet een huishoudelijke hulp in Nunspeet?

Het werken met vertrouwde gezichten beschouwen wij als een belangrijke pijler in onze zorg. Dit is dan ook de reden dat we met vaste medewerkers bij u uit de buurt werken. Onze wekelijkse hulp aan huis helpt u met het schoonmaken. Het onderhouden van direct contact en duidelijke afspraken tussen u en de vaste huishoudelijke hulp staat bij ons voorop.

Wat een huishoudelijke hulp in Nunspeet precies doet, verschilt per persoon. Daarom maken we, nadat u een aanvraag heeft ingediend, samen met u een werkplan op. Daarin worden alle afspraken vastgelegd die we met u maken. Ook vindt u in het werkplan de huishoudelijke taken en mogelijke voorkeuren die u heeft. Met daarbij in welke ruimtes er schoongemaakt wordt.

Alle informatie wordt verzameld in een persoonlijke cliëntmap. Denk aan een zorgovereenkomst, het gemaakte werkplan, rapportageformulieren en aftekenlijsten. De vaste medewerker die bij u schoonmaakt, weet precies wat er met de formulieren moet gebeuren.

We werken bij Docura Thuiszorg met vastomlijnde protocollen en duidelijke instructies. Al onze medewerkers leven deze actief na en worden hierop getoetst. Zo garanderen wij de hoge kwaliteit zorg die wij bij u thuis leveren. Onze medewerkers volgen op regelmatige basis bijscholing waarin diverse thema’s over huishoudelijk werk en thuiszorg behandeld worden.

Voorbeeldtaken
Opsomming van huishoudelijke hulp taken in

– Afnemen van meubels met natte doek
– Afnemen deurposten en deurklinken
– Reinigen van het gasfornuis, gootsteen en aanrecht
– Schoonmaken badkamer (o.a. douchekop, badkuip en spiegel)
– Soppen van de toiletten
– Verschonen en opmaken van de bedden
– Verzorgen van wasgoed
– Verzamelen van afval en wegbrengen van vuilniszakken
– Stofzuigen
– Dweilen

Docura Thuiszorg aanbevolen door onze cliënten

Mijn vader heeft helaas veel thuiszorg nodig en het is fijn dat er hulp in de huishouding is voor hem. Hij heeft zo ook een luisterend oor naast alle taken die de hulp voor hem doet.

De heer van de Pol

Zeer fijne hulp, als zij ziek is of met vakantie hoef ik geen vervanger, want ik ben heel blij met mijn eigen hulp.

Mevrouw Schutte

Doet datgene wat zij beloofd hebben, mij helpen met het zoeken naar een goede betrouwbare hulp.

De heer Van der Wal

Het duurde 3a4 weken voor ik een vaste hulp had, voor die tijd kreeg ik gelukkig een vervangende hulp. Ik werd goed op de hoogte gehouden, daardoor was het niet erg dat ik iets langer moest wachten.

Mevrouw De Kleine

Fijne dames op kantoor en ook mijn thuishulp is een dame die van aanpakken weet.

Meneer Mentjes

Goede thuiszorgorganisatie, zeer tevreden over mijn hulp, ook als zij er niet is en er is een vervangende hulp is dat ook naar tevredenheid.

Mevrouw De Boer

Ik ben heel blij met iedere hulp die ik krijg. Ook begrijp ik dat in deze tijd van Corona en vakantie het niet altijd lukt om vervanging te kunnen geven. Maar dit wordt goed gecommuniceerd en geregeld.

Mevrouw Aantjes

Zeer tevreden over de dames van kantoor. Ook mijn hulp daar ben ik erg blij mee.

Mevrouw Timmermans

Ik heb een hele fijne hulp. Ze heeft een luisterend oor, en is een harde werker die dingen ziet en zelf oppakt. Het is heel fijn dat we samen ook dingen kunnen aanpakken voornamelijk de zwaardere taken.

Mevrouw Koelewijn

Iedereen die bij Docura Thuiszorg werkt is zeer betrokken. De communicatie met kantoor is vriendelijk en het is fijn dat ze met mijn situatie mee denken. Daardoor krijg je het gevoel dat ze persoonlijk betrokken met je zijn.

Mevrouw Janssen

Wat kost een huishoudelijke hulp in Nunspeet?

Heeft u ondersteuning in het huishouden nodig? Dan is het zinvol om na te gaan of u in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

De Wmo verzorgt een (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten van huishoudelijke hulp voor iedereen die dat nodig heeft. Om hiervoor in aanmerking te komen is de eerste stap telefonisch contact opnemen met het Wmo-loket in Nunspeet. U kunt bij hen een verzoek om ondersteuning indienen. De gemeente gaat dan na of u hier recht op heeft.

Wanneer vastgesteld is dat een vergoeding van toepassing is, ontvangt u van de gemeente een indicatie (beschikking) voor huishoudelijke ondersteuning. U betaalt alleen nog een eigen bijdrage van € 19,- per maand.

De medewerker van de gemeente Nunspeet meldt u aan bij een lokale thuiszorgorganisatie. U hoeft hier verder niets voor te doen, behalve aangeven van welke organisatie u huishoudelijke hulp wilt ontvangen. Kiest u voor Docura Thuiszorg, dan nemen wij na aanmelding binnen vijf werkdagen contact met u op. Samen met u maken wij een werkplan en leggen alle gemaakte afspraken vast.

Ontvangt u al huishoudelijke ondersteuning? Maar wilt u graag overstappen naar Docura Thuiszorg? Dat is uiteraard mogelijk. Neem gerust contact op met ons voor meer informatie hierover.

Direct contact met Docura?

Heeft u een vraag over huishoudelijke hulp in Huizen? Onze medewerkers staan u graag te woord.

Werken bij Docura thuiszorg?

Kom jij ons team versterken als Medewerker Huishoudelijke Hulp in Gooi & Vechtstreek, Utrecht of Nieuwegein?

Werken bij Docura