AAA

Thuiszorg Amersfoort

Onder thuiszorg wordt verstaan, hulp bij zorgtaken in uw huis. Dit kan variëren van huishoudelijke hulp, zoals wij bij Docura thuiszorg leveren, tot verpleging. Om de diversiteit in het aanbod aan thuiszorg en de vergoedingen hiervoor duidelijk te maken zetten we ze voor u op een rij.
Dit vinden wij belangrijk

Client zijn bij Docura betekent

Slim

Wij schakelen van ‘zorgen voor’ door naar ‘zorgen dat’. Door onze workflow zo efficiënt mogelijk in te richten blijft er tijd en geld over om cliënten te helpen en klaar te staan voor medewerkers. We zijn alert en blijven ons aanpassen: we willen steeds beter worden in wat we doen. Zo zorgen we dat onze cliënten comfortabel en zelfstandig thuis kunnen wonen.

Open

Wij zijn een platte organisatie. Alle medewerkers en cliënten van Docura zijn elkaars gelijke. Cliënten en collega’s kennen elkaar daardoor goed. We stellen ons benaderbaar op. We nemen drempels weg: bij ons mag je aankloppen voor ondersteuning. We zijn helder over onze werkzaamheden en bewaken ieders grenzen, om een fijne samenwerking te garanderen.

Zorgzaam

Ons werk gaat ons aan het hart. Met zorg bieden we hulp aan onze cliënten en staan we klaar voor onze collega’s. We zijn tactvol in onze benaderingen en zorgen dat cliënten en collega’s zich veilig voelen.

Wat is thuiszorg?

Thuiszorg kan variëren van huishoudelijke hulp tot verpleging bij u in huis. Elke thuiszorgorganisatie biedt dan ook verschillende soorten hulp of praktische ondersteuning aan.

Hulp bij het huishoudelijk werk
Dit is de persoonlijke en cliëntgerichte zorg die Docura Thuiszorg levert. Voorbeelden waarin wij u kunnen ondersteunen zijn: stofzuigen, dweilen, sanitair en keuken.

Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor (gedeeltelijke) vergoeding voor deze zorg vanuit de gemeente. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) in het leven geroepen. Het is daarom verstandig dat u eerst telefonisch contact opneemt met het Wmo-loket in uw gemeente.

Zij kunnen u meer informatie geven over de mogelijkheden.

Verzorging en verpleging bij u thuis
Hulp bij het douchen, opstaan uit bed en eten. Of meer medische zorg zoals verzorging na een operatie, stomazorg of injecties geven. Wilt u voor deze zorg in aanmerking komen? Uw wijkverpleegkundige kan u hier meer over vertellen.

Praktische begeleiding
Denk hierbij aan hulp bij de administratie, iemand leren het huishouden zelf te doen of helpen bij het krijgen van sociale contacten. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u terecht bij het Wmo loket in de gemeente Amersfoort.

Thuiszorg
Andere populaire thuiszorg locaties
Alles over huishoudelijke hulp

Blogartikelen

Huishoudelijke hulp via de gemeente, zo zit dat

Huishoudelijke hulp is een essentieel aspect van zorg en ondersteuning voor velen onder ons. Het...

Hoe vraag ik huishoudelijke hulp aan?

Het schoonhouden van uw huis begint zwaarder te worden en u merkt dat het fijn...

Wat kost een huishoudelijke hulp

U heeft via de gemeente of het buurtteam huishoudelijke hulp aangevraagd, omdat u hulp in...

Wat mag een huishoudelijke hulp niet doen

Zoekt u iemand die u één of meer dagen per week ondersteuning in huis kan...

Alles over huishoudelijke hulp

Lukt het tijdelijk of voor een langere periode niet om het huishouden helemaal zelf te...

Huishoudelijke hulp gaat door!

De Rijksoverheid heeft een lockdown afgekondigd. Maar de thuiszorg gaat door! Wij blijven onze clienten...

Wijziging eigen bijdrage Wmo 2019

Het kabinet neemt maatregelen om stapeling van zorgkosten tegen te gaan. Onder voorbehoud: er komt...

Maatregelen i.v.m het Coronavirus

In verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus is onze telefonische bereikbaarheid voor onbepaalde tijd...

Wordt thuiszorg vergoed in Amersfoort?

Of en hoe thuiszorg wordt vergoed, dat hangt af van het type thuiszorg. Is het op basis van verpleging en verzorging, dan valt het onder de basisverzekering. Uw wijkverpleegkundige in Amersfoort onderzoekt of u in aanmerking komt voor verpleging of verzorging aan huis.

Is er sprake van zeer intensieve zorg, dan kunt u Wlz-zorg (Wet langdurige zorg) aanvragen. Komt u niet in aanmerking voor zorg vanuit de Wlz? Dan kan de thuiszorg of hulp in huis worden vergoed door de gemeente Amersfoort of uw zorgverzekeraar.

Een vergoeding voor huishoudelijke hulp – zoals aangeboden door Docura Thuiszorg – wordt door uw gemeente geregeld en ingekocht via het sociaal loket of Wmo-loket. De Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) is er voor iedereen die hulp nodig heeft om thuis te kunnen blijven wonen. En voor mensen die niet langer zelfstandig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Of u in aanmerking komt voor hulp bij uw huishouden, wordt bepaald door uw gemeente.

De Wmo is er voor iedereen die hulp nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Voorzieningen die vergoed worden:

– Vervoersvoorziening
– Ondersteuning van mantelzorgers
– Dagbesteding op maat
– Individuele begeleiding
– Aanpassingen in de woning
– Huishoudelijke hulp

Cliënten aan het woord

Docura aanbevolen door onze cliënten

Mijn vader heeft helaas veel thuiszorg nodig en het is fijn dat er hulp in de huishouding is voor hem. Hij heeft zo ook een luisterend oor naast alle taken die de hulp voor hem doet.

De heer van de Pol

Zeer fijne hulp, als zij ziek is of met vakantie hoef ik geen vervanger, want ik ben heel blij met mijn eigen hulp.

Mevrouw Schutte

Het duurde 3a4 weken voor ik een vaste hulp had, voor die tijd kreeg ik gelukkig een vervangende hulp. Ik werd goed op de hoogte gehouden, daardoor was het niet erg dat ik iets langer moest wachten.

Mevrouw De Kleine

Doet datgene wat zij beloofd hebben, mij helpen met het zoeken naar een goede betrouwbare hulp.

De heer Van der Wal

Fijne dames op kantoor en ook mijn thuishulp is een dame die van aanpakken weet.

Meneer Mentjes

Goede thuiszorgorganisatie, zeer tevreden over mijn hulp, ook als zij er niet is en er is een vervangende hulp is dat ook naar tevredenheid.

Mevrouw De Boer

Ik ben heel blij met iedere hulp die ik krijg. Ook begrijp ik dat in deze tijd van Corona en vakantie het niet altijd lukt om vervanging te kunnen geven. Maar dit wordt goed gecommuniceerd en geregeld.

Mevrouw Aantjes

Ik heb een hele fijne hulp. Ze heeft een luisterend oor, en is een harde werker die dingen ziet en zelf oppakt. Het is heel fijn dat we samen ook dingen kunnen aanpakken voornamelijk de zwaardere taken.

Mevrouw Koelewijn

Iedereen die bij Docura Thuiszorg werkt is zeer betrokken. De communicatie met kantoor is vriendelijk en het is fijn dat ze met mijn situatie mee denken. Daardoor krijg je het gevoel dat ze persoonlijk betrokken met je zijn.

Mevrouw Janssen

Zo regelt u een vergoeding voor thuiszorg in Amersfoort?

Heeft u op dit moment thuiszorg nodig? Omdat het vanwege ouderdom, ziekte of een fysieke beperking niet meer lukt om het huishouden zelf doen? Dan kunt u in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van huishoudelijke hulp via zorg in natura. Of via een persoonsgebonden budget (pgb). Zowel zorg in natura als een pgb, moeten beiden wel eerst aangevraagd worden bij de gemeente Amersfoort.

Stap één is telefonisch contact opnemen met het Sociaal of Wmo-loket van de gemeente Amersfoort. U kunt bij hen een verzoek indienen voor ondersteuning in het huishouden. Wanneer blijkt dat u in aanmerking komt voor een vergoeding, ontvangt u van hen een indicatie voor huishoudelijke hulp. U betaalt alleen nog een eigen bijdrage.

Komt u er niet uit. Of heeft u hier vragen over, bel ons dan gerust.

We horen graag van u

Direct contact met Docura?

Heeft u een vraag over huishoudelijke hulp in Huizen? Onze medewerkers staan u graag te woord.

Kom ons team versterken

Werken bij Docura?

Kom jij ons team versterken als Medewerker Huishoudelijke Hulp in Gooi & Vechtstreek, Utrecht of Nieuwegein?

Werken bij Docura