AAA

Thuiszorg Utrecht

Onder thuiszorg wordt verstaan, vaste hulp bij verschillende zorgtaken bij u thuis. Dit kan variëren van huishoudelijke hulp tot verpleging. Om de verschillen in het type thuiszorg en de vergoedingen hiervoor duidelijk te maken zetten we ze voor u op een rij.

Client zijn bij
Docura Thuiszorg betekent

Vaste medewerker

Er komt altijd een vaste medewerker bij u over de vloer, wel zo fijn!

Vast aanspreekpunt

Bij Docura Thuiszorg heeft u altijd een vast aanspreekpunt.

Maatwerk

Zorg is maatwerk. Daarom kijken wij graag samen met u naar uw persoonlijke wensen.

Wat is thuiszorg?

Thuiszorg kan variëren van huishoudelijke hulp tot verpleging bij u in huis. Elke thuiszorgorganisatie biedt dan ook verschillende soorten hulp of praktische ondersteuning aan.

Hulp bij het huishoudelijk werk
Dit is de persoonlijke en cliëntgerichte zorg die Docura Thuiszorg levert. Voorbeelden waarin wij u kunnen ondersteunen zijn: stofzuigen, dweilen, sanitair en badkamer.

Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor (gedeeltelijke) vergoeding voor deze zorg vanuit de gemeente. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Het is daarom verstandig dat u eerst telefonisch contact opneemt met het Wmo-loket in uw gemeente.

Zij kunnen u meer informatie geven over de mogelijkheden.

Verzorging en verpleging bij u thuis
Hulp bij het douchen, opstaan uit bed en eten. Of meer medische zorg zoals verzorging na een operatie, stomazorg of injecties geven. Wilt u voor deze zorg in aanmerking komen? Uw wijkverpleegkundige kan u hier meer over vertellen.

Praktische begeleiding
Denk hierbij aan hulp bij de administratie, iemand leren het huishouden zelf te doen of helpen bij het krijgen van sociale contacten. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u terecht bij het Wmo loket in de gemeente Utrecht.

Thuiszorg
Andere populaire thuiszorg locaties

Blogartikelen

Hoe vraag ik huishoudelijke hulp aan?

Het schoonhouden van uw huis begint zwaarder te worden en u merkt dat het fijn…

Lees verder

Wat kost een huishoudelijke hulp

U heeft via de gemeente of het buurtteam huishoudelijke hulp aangevraagd, omdat u hulp in…

Lees verder

Wat mag een huishoudelijke hulp niet doen

Zoekt u iemand die u één of meer dagen per week ondersteuning in huis kan…

Lees verder

Alles over huishoudelijke hulp

Lukt het tijdelijk of voor een langere periode niet om het huishouden helemaal zelf te…

Lees verder

Huishoudelijke hulp gaat door!

De Rijksoverheid heeft een lockdown afgekondigd. Maar de thuiszorg gaat door! Wij blijven onze clienten…

Lees verder

Wijziging eigen bijdrage Wmo 2019

Het kabinet neemt maatregelen om stapeling van zorgkosten tegen te gaan. Onder voorbehoud: er komt…

Lees verder

Maatregelen i.v.m het Coronavirus

In verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus is onze telefonische bereikbaarheid voor onbepaalde tijd…

Lees verder

Wordt thuiszorg vergoed in Utrecht?

Of en hoe de thuiszorg bij u aan huis wordt vergoed, hangt af van het type thuiszorg. Is het op basis van verpleging en persoonlijke verzorging, vanwege een medische aandoening, dan valt het onder de basisverzekering van uw zorgverzekeraar. Uw wijkverpleegkundige in Utrecht stelt eerst vast of u in aanmerking komt voor verpleging thuis.

Is er sprake van intensieve zorg, dan kunt u Wlz-zorg (Wet langdurige zorg) aanvragen. Komt u niet in aanmerking voor zorg vanuit de Wlz? Dan kan de thuiszorg of hulp in huis worden vergoed door de gemeente Utrecht of uw eigen zorgverzekeraar.

Een vergoeding voor huishoudelijke ondersteuning – zoals aangeboden door Docura Thuiszorg – wordt door uw gemeente ingekocht via het sociaal loket of Wmo-loket. De Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) is er voor iedereen die hulp nodig heeft om thuis te kunnen blijven wonen. En voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen deelnemen aan de samenleving. Of u in aanmerking komt voor hulp bij het huishouden, wordt bepaald door uw gemeente.

De Wmo is er voor iedereen die hulp nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Voorzieningen die vergoed worden:

– Vervoersvoorziening
– Ondersteuning van mantelzorgers
– Dagbesteding op maat
– Individuele begeleiding
– Aanpassingen in de woning
– Huishoudelijke hulp

Docura Thuiszorg aanbevolen door onze cliënten

Mijn vader heeft helaas veel thuiszorg nodig en het is fijn dat er hulp in de huishouding is voor hem. Hij heeft zo ook een luisterend oor naast alle taken die de hulp voor hem doet.

De heer van de Pol

Zeer fijne hulp, als zij ziek is of met vakantie hoef ik geen vervanger, want ik ben heel blij met mijn eigen hulp.

Mevrouw Schutte

Doet datgene wat zij beloofd hebben, mij helpen met het zoeken naar een goede betrouwbare hulp.

De heer Van der Wal

Het duurde 3a4 weken voor ik een vaste hulp had, voor die tijd kreeg ik gelukkig een vervangende hulp. Ik werd goed op de hoogte gehouden, daardoor was het niet erg dat ik iets langer moest wachten.

Mevrouw De Kleine

Fijne dames op kantoor en ook mijn thuishulp is een dame die van aanpakken weet.

Meneer Mentjes

Goede thuiszorgorganisatie, zeer tevreden over mijn hulp, ook als zij er niet is en er is een vervangende hulp is dat ook naar tevredenheid.

Mevrouw De Boer

Ik ben heel blij met iedere hulp die ik krijg. Ook begrijp ik dat in deze tijd van Corona en vakantie het niet altijd lukt om vervanging te kunnen geven. Maar dit wordt goed gecommuniceerd en geregeld.

Mevrouw Aantjes

Zeer tevreden over de dames van kantoor. Ook mijn hulp daar ben ik erg blij mee.

Mevrouw Timmermans

Ik heb een hele fijne hulp. Ze heeft een luisterend oor, en is een harde werker die dingen ziet en zelf oppakt. Het is heel fijn dat we samen ook dingen kunnen aanpakken voornamelijk de zwaardere taken.

Mevrouw Koelewijn

Iedereen die bij Docura Thuiszorg werkt is zeer betrokken. De communicatie met kantoor is vriendelijk en het is fijn dat ze met mijn situatie mee denken. Daardoor krijg je het gevoel dat ze persoonlijk betrokken met je zijn.

Mevrouw Janssen

Zo regelt u een vergoeding voor thuiszorg in Utrecht?

Heeft u thuiszorg nodig? Omdat het door omstandigheden niet meer lukt om het huishouden volledig zelf doen? Dan kunt u in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van huishoudelijke hulp via zorg in natura. Of via een persoonsgebonden budget (pgb). Zowel zorg in natura als een pgb, moeten wel eerst aangevraagd worden bij de gemeente Utrecht.

De eerste stap is telefonisch contact opnemen met het Wmo-loket van de gemeente Utrecht. U kunt bij hen een verzoek om ondersteuning indienen. Wanneer – na onderzoek – blijkt dat u in aanmerking komt voor een vergoeding, ontvangt u van hen een beschikking voor huishoudelijke hulp. U betaalt zelf alleen nog een eigen bijdrage.

Komt u er niet uit. Of heeft u hier vragen over, bel ons gerust.

Direct contact met Docura?

Heeft u een vraag over huishoudelijke hulp in Huizen? Onze medewerkers staan u graag te woord.

Werken bij Docura thuiszorg?

Kom jij ons team versterken als Medewerker Huishoudelijke Hulp in Gooi & Vechtstreek, Utrecht of Nieuwegein?

Werken bij Docura