AAA

Wmo in Leusden

Merkt u dat u door ziekte, ouderdom of een lichamelijke beperking niet meer in staat bent om het huishouden volledig zelf te doen? En heeft u hier ondersteuning bij nodig? Mogelijk voldoet u aan de richtlijnen voor huishoudelijke hulp, grotendeels vergoed vanuit uw gemeente.
Dit vinden wij belangrijk

Client zijn bij Docura betekent

Slim

Wij schakelen van ‘zorgen voor’ door naar ‘zorgen dat’. Door onze workflow zo efficiënt mogelijk in te richten blijft er tijd en geld over om cliënten te helpen en klaar te staan voor medewerkers. We zijn alert en blijven ons aanpassen: we willen steeds beter worden in wat we doen. Zo zorgen we dat onze cliënten comfortabel en zelfstandig thuis kunnen wonen.

Open

Wij zijn een platte organisatie. Alle medewerkers en cliënten van Docura zijn elkaars gelijke. Cliënten en collega’s kennen elkaar daardoor goed. We stellen ons benaderbaar op. We nemen drempels weg: bij ons mag je aankloppen voor ondersteuning. We zijn helder over onze werkzaamheden en bewaken ieders grenzen, om een fijne samenwerking te garanderen.

Zorgzaam

Ons werk gaat ons aan het hart. Met zorg bieden we hulp aan onze cliënten en staan we klaar voor onze collega’s. We zijn tactvol in onze benaderingen en zorgen dat cliënten en collega’s zich veilig voelen.

Wat is het verschil tussen zorg in natura en pgb?

Wilt u in aanmerking komen voor de vergoeding van hulp in de huishouding? De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) is er voor iedereen die kort- of langdurig hulp nodig heeft om thuis te kunnen blijven wonen. En voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen deelnemen aan de samenleving.

Komt u in aanmerking voor hulp vanuit de Wmo? Dan kunt u dat op twee manieren regelen:

  • Zorg in natura; u maakt de afspraken met de betreffende zorgaanbieder. De gemeente Leusden regelt de administratie.
  • Persoonsgebonden budget (pgb); u koopt zelf de ondersteuning in en regelt ook zelf de administratie.

Zowel zorg in natura als een pgb, moeten wel eerst aangevraagd worden bij het zorgloket van de gemeente Leusden. Goed om te weten: Docura Thuiszorg levert alleen zorg in natura. Wilt u hier meer over weten? Neem gerust contact met ons op.

Alles over huishoudelijke hulp

Blogartikelen

Huishoudelijke hulp via de gemeente, zo zit dat

Huishoudelijke hulp is een essentieel aspect van zorg en ondersteuning voor velen onder ons. Het...

Hoe vraag ik huishoudelijke hulp aan?

Het schoonhouden van uw huis begint zwaarder te worden en u merkt dat het fijn...

Wat kost een huishoudelijke hulp

U heeft via de gemeente of het buurtteam huishoudelijke hulp aangevraagd, omdat u hulp in...

Wat mag een huishoudelijke hulp niet doen

Zoekt u iemand die u één of meer dagen per week ondersteuning in huis kan...

Alles over huishoudelijke hulp

Lukt het tijdelijk of voor een langere periode niet om het huishouden helemaal zelf te...

Huishoudelijke hulp gaat door!

De Rijksoverheid heeft een lockdown afgekondigd. Maar de thuiszorg gaat door! Wij blijven onze clienten...

Wijziging eigen bijdrage Wmo 2019

Het kabinet neemt maatregelen om stapeling van zorgkosten tegen te gaan. Onder voorbehoud: er komt...

Maatregelen i.v.m het Coronavirus

In verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus is onze telefonische bereikbaarheid voor onbepaalde tijd...

Zo regelt u een vergoeding voor huishoudelijke hulp in Leusden?

Een vergoeding voor huishoudelijke ondersteuning, wordt door de gemeente geregeld en ingekocht via het Wmo-loket. Of u in aanmerking komt voor hulp bij het huishouden, moet eerst worden beoordeeld door uw gemeente.

De eerste stap is telefonisch contact opnemen met het Wmo-loket in de gemeente Leusden. U kunt vervolgens bij hen een verzoek om ondersteuning indienen. Wanneer – na onderzoek – blijkt dat u in aanmerking komt voor een vergoeding, ontvangt u van hen een indicatie (beschikking) voor huishoudelijke hulp. U betaalt zelf alleen een eigen bijdrage van € 19,- per maand.

De Wmo is er voor iedereen die hulp nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Voorzieningen die vergoed worden:

– Vervoersvoorziening
– Ondersteuning van mantelzorgers
– Dagbesteding op maat
– Individuele begeleiding
– Aanpassingen in de woning
– Huishoudelijke hulp

Cliënten aan het woord

Docura aanbevolen door onze cliënten

Mijn vader heeft helaas veel thuiszorg nodig en het is fijn dat er hulp in de huishouding is voor hem. Hij heeft zo ook een luisterend oor naast alle taken die de hulp voor hem doet.

De heer van de Pol

Zeer fijne hulp, als zij ziek is of met vakantie hoef ik geen vervanger, want ik ben heel blij met mijn eigen hulp.

Mevrouw Schutte

Het duurde 3a4 weken voor ik een vaste hulp had, voor die tijd kreeg ik gelukkig een vervangende hulp. Ik werd goed op de hoogte gehouden, daardoor was het niet erg dat ik iets langer moest wachten.

Mevrouw De Kleine

Doet datgene wat zij beloofd hebben, mij helpen met het zoeken naar een goede betrouwbare hulp.

De heer Van der Wal

Fijne dames op kantoor en ook mijn thuishulp is een dame die van aanpakken weet.

Meneer Mentjes

Goede thuiszorgorganisatie, zeer tevreden over mijn hulp, ook als zij er niet is en er is een vervangende hulp is dat ook naar tevredenheid.

Mevrouw De Boer

Ik ben heel blij met iedere hulp die ik krijg. Ook begrijp ik dat in deze tijd van Corona en vakantie het niet altijd lukt om vervanging te kunnen geven. Maar dit wordt goed gecommuniceerd en geregeld.

Mevrouw Aantjes

Ik heb een hele fijne hulp. Ze heeft een luisterend oor, en is een harde werker die dingen ziet en zelf oppakt. Het is heel fijn dat we samen ook dingen kunnen aanpakken voornamelijk de zwaardere taken.

Mevrouw Koelewijn

Iedereen die bij Docura Thuiszorg werkt is zeer betrokken. De communicatie met kantoor is vriendelijk en het is fijn dat ze met mijn situatie mee denken. Daardoor krijg je het gevoel dat ze persoonlijk betrokken met je zijn.

Mevrouw Janssen

Mag ik zelf een thuisorganisatie kiezen in Leusden?

Blijkt na het onderzoek van de gemeente dat u in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding van een huishoudelijke hulp? Dan meldt de medewerker van het Wmo-loket in Leusden u aan bij de thuiszorgorganisatie van uw keuze.

Kiest u voor Docura Thuiszorg, dan nemen wij na aanmelding binnen vijf werkdagen contact met u op om een werkplan op te stellen en afspraken te maken.

Ontvangt u al huishoudelijk ondersteuning van een organisatie, maar wilt u overstappen naar Docura Thuiszorg? Dat kan altijd. Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

We horen graag van u

Direct contact met Docura?

Heeft u een vraag over huishoudelijke hulp in Huizen? Onze medewerkers staan u graag te woord.

Kom ons team versterken

Werken bij Docura?

Kom jij ons team versterken als Medewerker Huishoudelijke Hulp in Gooi & Vechtstreek, Utrecht of Nieuwegein?

Werken bij Docura