AAA

Huishoudelijke hulp De Meern

Zelfstandigheid behouden in uw eigen vertrouwde omgeving staat centraal bij Docura Thuiszorg. Samen met u kijken we wat hiervoor nodig is en waarin wij kunnen ondersteunen. Zo ontvangt u de ondersteuning in het huishouden die u nodig heeft. Of het nu om langdurige zorg of tijdelijke hulp gaat, Docura biedt zorg op maat.

Client zijn bij
Docura Thuiszorg betekent

Vaste medewerker

Er komt altijd een vaste medewerker bij u over de vloer, wel zo fijn!

Vast aanspreekpunt

Bij Docura Thuiszorg heeft u altijd een vast aanspreekpunt.

Maatwerk

Zorg is maatwerk. Daarom kijken wij graag samen met u naar uw persoonlijke wensen.

Hoe kom ik in aanmerking voor huishoudelijke hulp in De Meern?

Heeft u extra hulp nodig bij het schoonmaken van uw huis? Omdat het vanwege ouderdom, ziekte of een lichamelijke beperking niet meer lukt om het dit zelf te doen? Dan kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding voor huishoudelijke hulp.
Wilt u nagaan of u hiervoor in aanmerking komt? U kunt telefonisch contact opnemen met het Wmo-loket van uw gemeente De Meern. Zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden. De gemeente zorgt er ook voor dat u aangemeld wordt bij een thuiszorgorganisatie. Uiteraard bepaalt u zelf van welke zorgorganisatie u hulp in huis wilt ontvangen.
Heeft u al ondersteuning in het huishouden, maar wilt u graag overstappen naar Docura Thuiszorg? Dat is altijd mogelijk. Neem gerust contact met ons op, dan informeren wij u verder.

Blogartikelen

Hoe vraag ik huishoudelijke hulp aan?

Het schoonhouden van uw huis begint zwaarder te worden en u merkt dat het fijn…

Lees verder

Wat kost een huishoudelijke hulp

U heeft via de gemeente of het buurtteam huishoudelijke hulp aangevraagd, omdat u hulp in…

Lees verder

Wat mag een huishoudelijke hulp niet doen

Zoekt u iemand die u één of meer dagen per week ondersteuning in huis kan…

Lees verder

Alles over huishoudelijke hulp

Lukt het tijdelijk of voor een langere periode niet om het huishouden helemaal zelf te…

Lees verder

Huishoudelijke hulp gaat door!

De Rijksoverheid heeft een lockdown afgekondigd. Maar de thuiszorg gaat door! Wij blijven onze clienten…

Lees verder

Wijziging eigen bijdrage Wmo 2019

Het kabinet neemt maatregelen om stapeling van zorgkosten tegen te gaan. Onder voorbehoud: er komt…

Lees verder

Maatregelen i.v.m het Coronavirus

In verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus is onze telefonische bereikbaarheid voor onbepaalde tijd…

Lees verder

Wat doet een huishoudelijke hulp in De Meern?

Het werken met bekende gezichten beschouwen wij als een belangrijke pijler in onze zorg. Dit is de reden dat we met vaste medewerkers bij u uit de omgeving De Meern werken. De vaste hulp aan huis helpt u met het schoonmaken en op orde houden van uw huis. Het onderhouden van direct contact en duidelijke afspraken tussen u en de vaste medewerker huishoudelijke hulp staat bij ons voorop.
Wat een huishoudelijke hulp in De Meern precies doet, verschilt per persoon. Daarom maken we, nadat u een aanvraag heeft ingediend, samen met u een werkplan op. Daarin worden alle gemaakte afspraken vastgelegd. Ook vindt u in het werkplan de huishoudelijke taken die gedaan moeten worden en mogelijke voorkeuren die u heeft. Inclusief in welke ruimtes er precies schoongemaakt wordt.
Alle informatie wordt verzameld en bijgehouden in uw persoonlijke cliëntmap. Hierin vindt u: de zorgovereenkomst, het gemaakte werkplan, rapportageformulieren en aftekenlijsten. De wekelijkse hulp aan huis, weet precies wat er met de formulieren moet gebeuren.
We werken bij Docura Thuiszorg met vastomlijnde protocollen en duidelijke instructies. Al onze medewerkers leven deze actief na en worden hier regelmatig op getoetst. Zo garanderen wij de hoge kwaliteit zorg die bij u thuis geleverd wordt. Ook verzorgen wij bijscholing voor onze medewerkers, waarin diverse thema’s over huishoudelijk werk en thuiszorg behandeld worden.

Voorbeeldtaken
Opsomming van huishoudelijke hulp taken in

– Afnemen van meubels met natte doek
– Afnemen deurposten en deurklinken
– Reinigen van het gasfornuis, gootsteen en aanrecht
– Schoonmaken badkamer (o.a. douchekop, badkuip en spiegel)
– Soppen van de toiletten
– Verschonen en opmaken van de bedden
– Verzorgen van wasgoed
– Verzamelen van afval en wegbrengen van vuilniszakken
– Stofzuigen
– Dweilen

Docura Thuiszorg aanbevolen door onze cliënten

Mijn vader heeft helaas veel thuiszorg nodig en het is fijn dat er hulp in de huishouding is voor hem. Hij heeft zo ook een luisterend oor naast alle taken die de hulp voor hem doet.

De heer van de Pol

Zeer fijne hulp, als zij ziek is of met vakantie hoef ik geen vervanger, want ik ben heel blij met mijn eigen hulp.

Mevrouw Schutte

Doet datgene wat zij beloofd hebben, mij helpen met het zoeken naar een goede betrouwbare hulp.

De heer Van der Wal

Het duurde 3a4 weken voor ik een vaste hulp had, voor die tijd kreeg ik gelukkig een vervangende hulp. Ik werd goed op de hoogte gehouden, daardoor was het niet erg dat ik iets langer moest wachten.

Mevrouw De Kleine

Fijne dames op kantoor en ook mijn thuishulp is een dame die van aanpakken weet.

Meneer Mentjes

Goede thuiszorgorganisatie, zeer tevreden over mijn hulp, ook als zij er niet is en er is een vervangende hulp is dat ook naar tevredenheid.

Mevrouw De Boer

Ik ben heel blij met iedere hulp die ik krijg. Ook begrijp ik dat in deze tijd van Corona en vakantie het niet altijd lukt om vervanging te kunnen geven. Maar dit wordt goed gecommuniceerd en geregeld.

Mevrouw Aantjes

Zeer tevreden over de dames van kantoor. Ook mijn hulp daar ben ik erg blij mee.

Mevrouw Timmermans

Ik heb een hele fijne hulp. Ze heeft een luisterend oor, en is een harde werker die dingen ziet en zelf oppakt. Het is heel fijn dat we samen ook dingen kunnen aanpakken voornamelijk de zwaardere taken.

Mevrouw Koelewijn

Iedereen die bij Docura Thuiszorg werkt is zeer betrokken. De communicatie met kantoor is vriendelijk en het is fijn dat ze met mijn situatie mee denken. Daardoor krijg je het gevoel dat ze persoonlijk betrokken met je zijn.

Mevrouw Janssen

Wat kost een huishoudelijke hulp in De Meern?

Heeft u op dit moment huishoudelijke ondersteuning nodig? Dan raden wij aan om na te gaan of u in aanmerking voor hulp komt vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
De Wmo verzorgt een (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten van huishoudelijke hulp, voor iedereen die dat nodig heeft. Wilt u weten of hier recht op heeft? De eerste stap is telefonisch contact opnemen met het Wmo-loket in De Meern. U kunt bij hen een verzoek om huishoudelijke ondersteuning indienen. De gemeente onderzoekt dan of u hier recht op heeft.
Zodra vastgesteld wordt dat u in aanmerking komt voor een vergoeding, ontvangt u van de gemeente een indicatie (beschikking) voor huishoudelijke hulp in huis. U betaalt alleen nog een eigen bijdrage van € 19,- per maand.
De medewerker van de gemeente De Meern meldt u vervolgens aan bij een lokale thuiszorgorganisatie. U hoeft hier verder niets voor te doen, behalve aangeven van welke organisatie u graag huishoudelijke hulp wilt ontvangen. Kiest u voor Docura Thuiszorg, dan nemen wij binnen vijf werkdagen na aanmelding contact met u op. Samen met u stellen wij een werkplan op en leggen alle gemaakte afspraken vast.
Ontvangt u al huishoudelijke ondersteuning? Maar wilt u graag overstappen naar Docura Thuiszorg? Dat is altijd mogelijk. Neem gerust contact op met ons voor meer informatie hierover.

Direct contact met Docura?

Heeft u een vraag over huishoudelijke hulp in Huizen? Onze medewerkers staan u graag te woord.

Werken bij Docura thuiszorg?

Kom jij ons team versterken als Medewerker Huishoudelijke Hulp in Gooi & Vechtstreek, Utrecht of Nieuwegein?

Werken bij Docura