AAA

Huishoudelijke hulp Ermelo

Zelfstandigheid behouden in uw eigen vertrouwde omgeving staat centraal bij Docura Thuiszorg. Samen met u kijken we wat hierbij nodig is en waarin wij kunnen ondersteunen. Zo ontvangt u de ondersteuning in huis die u nodig heeft. En of het nu om langdurige zorg of tijdelijke hulp gaat, Docura biedt zorg op maat.

Client zijn bij
Docura Thuiszorg betekent

Vaste medewerker

Er komt altijd een vaste medewerker bij u over de vloer, wel zo fijn!

Vast aanspreekpunt

Bij Docura Thuiszorg heeft u altijd een vast aanspreekpunt.

Maatwerk

Zorg is maatwerk. Daarom kijken wij graag samen met u naar uw persoonlijke wensen.

Hoe kom ik in aanmerking voor huishoudelijke hulp in Ermelo?

Heeft u hulp nodig bij het schoonhouden van uw huis? Omdat het vanwege ouderdom, ziekte of een lichamelijke beperking niet lukt om het dit zelf te doen? Dan kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van huishoudelijke hulp.
Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met het Wmo-loket van uw gemeente Ermelo. Zij kunnen u hier alles over vertellen. De gemeente zorgt er ook voor dat u aangemeld wordt bij de thuiszorgorganisatie van uw keuze. Uiteraard bepaalt u zelf van welke zorgorganisatie u hulp in huis wilt ontvangen.
Heeft u al ondersteuning in het huishouden, maar wilt u graag overstappen naar Docura Thuiszorg? Dat is altijd mogelijk. Neem gerust contact met ons op, dan informeren wij u verder.

Blogartikelen

Wat kost een huishoudelijke hulp

U heeft via de gemeente of het buurtteam huishoudelijke hulp aangevraagd, omdat u hulp in...

Lees verder

Wat mag een huishoudelijke hulp niet doen

Zoekt u iemand die u één of meer dagen per week ondersteuning in huis kan...

Lees verder

Alles over huishoudelijke hulp

Lukt het tijdelijk of voor een langere periode niet om het huishouden helemaal zelf te...

Lees verder

Huishoudelijke hulp gaat door!

De Rijksoverheid heeft een lockdown afgekondigd. Maar de thuiszorg gaat door! Wij blijven onze clienten...

Lees verder

Wijziging eigen bijdrage Wmo 2019

Het kabinet neemt maatregelen om stapeling van zorgkosten tegen te gaan. Onder voorbehoud: er komt...

Lees verder

Maatregelen i.v.m het Coronavirus

In verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus is onze telefonische bereikbaarheid voor onbepaalde tijd...

Lees verder

Wat doet een huishoudelijke hulp in Ermelo?

Het werken met vertrouwde gezichten is een belangrijke pijler in onze thuiszorg. Daarom werken we altijd met vaste medewerkers uit de buurt. Onze vaste hulp aan huis helpt u met uw huis schoonmaken, of op orde te houden. Daarnaast staan direct contact en duidelijke afspraken tussen u en de huishoudelijke hulp bij ons voorop.
De precieze ondersteuning die een huishoudelijke hulp in Ermelo biedt, verschilt per persoon. Daarom maken we na de aanmelding samen met u een werkplan op. Hierin leggen we alle afspraken vast die we met u maken. In het werkplan staan de uit te voeren huishoudelijke taken, mogelijke voorkeuren die u heeft en in welke ruimtes er schoongemaakt wordt.
Hierna krijgt u van ons een persoonlijke cliëntmap. Daarin vindt u de zorgovereenkomst, het gemaakte werkplan, rapportageformulieren en aftekenlijsten. De vaste medewerker die bij u thuis komt, weet precies wat er met de formulieren moet gebeuren.
Bij Docura Thuiszorg werken we met vastomlijnde protocollen en duidelijke instructies. Deze worden door alle medewerkers actief nageleefd en gecontroleerd. Zo garanderen wij de hoge kwaliteit dienstverlening bij wij bij u thuis leveren. Op regelmatige basis krijgen medewerkers van Docura aanvullende scholing op het gebied van diverse thema’s passend bij huishoudelijk werk en thuiszorg.

Voorbeeldtaken
Opsomming van huishoudelijke hulp taken in

– Afnemen van meubels met natte doek
– Afnemen deurposten en deurklinken
– Reinigen van het gasfornuis, gootsteen en aanrecht
– Schoonmaken badkamer (o.a. douchekop, badkuip en spiegel)
– Soppen van de toiletten
– Verschonen en opmaken van de bedden
– Verzorgen van wasgoed
– Verzamelen van afval en wegbrengen van vuilniszakken
– Stofzuigen
– Dweilen

Docura Thuiszorg aanbevolen door onze cliënten

Mijn vader heeft helaas veel thuiszorg nodig en het is fijn dat er hulp in de huishouding is voor hem. Hij heeft zo ook een luisterend oor naast alle taken die de hulp voor hem doet.

De heer van de Pol

Zeer fijne hulp, als zij ziek is of met vakantie hoef ik geen vervanger, want ik ben heel blij met mijn eigen hulp.

Mevrouw Schutte

Doet datgene wat zij beloofd hebben, mij helpen met het zoeken naar een goede betrouwbare hulp.

De heer Van der Wal

Het duurde 3a4 weken voor ik een vaste hulp had, voor die tijd kreeg ik gelukkig een vervangende hulp. Ik werd goed op de hoogte gehouden, daardoor was het niet erg dat ik iets langer moest wachten.

Mevrouw De Kleine

Fijne dames op kantoor en ook mijn thuishulp is een dame die van aanpakken weet.

Meneer Mentjes

Goede thuiszorgorganisatie, zeer tevreden over mijn hulp, ook als zij er niet is en er is een vervangende hulp is dat ook naar tevredenheid.

Mevrouw De Boer

Ik ben heel blij met iedere hulp die ik krijg. Ook begrijp ik dat in deze tijd van Corona en vakantie het niet altijd lukt om vervanging te kunnen geven. Maar dit wordt goed gecommuniceerd en geregeld.

Mevrouw Aantjes

Zeer tevreden over de dames van kantoor. Ook mijn hulp daar ben ik erg blij mee.

Mevrouw Timmermans

Ik heb een hele fijne hulp. Ze heeft een luisterend oor, en is een harde werker die dingen ziet en zelf oppakt. Het is heel fijn dat we samen ook dingen kunnen aanpakken voornamelijk de zwaardere taken.

Mevrouw Koelewijn

Iedereen die bij Docura Thuiszorg werkt is zeer betrokken. De communicatie met kantoor is vriendelijk en het is fijn dat ze met mijn situatie mee denken. Daardoor krijg je het gevoel dat ze persoonlijk betrokken met je zijn.

Mevrouw Janssen

Wat kost een huishoudelijke hulp in Ermelo?

Heeft u behoefte aan ondersteuning in het huishouden? Dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
De Wmo biedt een (gedeeltelijke) vergoeding aan iedereen die dat nodig heeft. Om deze tegemoetkoming te krijgen, kunt u telefonisch contact opnemen met het Wmo-loket in Ermelo. En een verzoek om huishoudelijke ondersteuning indienen. De gemeente onderzoekt daarna of u hier recht op heeft.
Zodra vastgesteld wordt dat u hiervoor in aanmerking komt, ontvangt u van de gemeente een indicatie (beschikking) voor huishoudelijke ondersteuning. U betaalt alleen nog een eigen bijdrage van € 19,- per maand.
Vervolgens meldt de medewerker van de gemeente Ermelo u aan bij een lokale thuiszorgorganisatie. U mag zelf kiezen van welke organisatie u graag huishoudelijke hulp wilt ontvangen. Kiest u voor Docura, dan nemen wij na aanmelding binnen vijf werkdagen contact met u op. In overleg met u maken wij een werkplan en leggen de gemaakte afspraken vast.
Ontvangt u op dit moment al huishoudelijke ondersteuning van een organisatie? Maar wilt u gebruik maken van Docura Thuiszorg? Overstappen kan altijd. Neem gerust contact op met ons voor de mogelijkheden.

Direct contact met Docura?

Heeft u een vraag over huishoudelijke hulp in Huizen? Onze medewerkers staan u graag te woord.

Werken bij Docura thuiszorg?

Kom jij ons team versterken als Medewerker Huishoudelijke Hulp in Gooi & Vechtstreek, Utrecht of Nieuwegein?

Werken bij Docura